اصول برندینگ: ساده سازی

یکی از معمولترین اشتباهاتی که بیشتر افراد بازاریاب و تبلیغاتی ها انجام می دهند این است که خیلی چیزها را می خواهند بگویند. دلیل اینکار بسیار واضح است. محصولی که در سطح جهانی قابل رقابت است، طبیعتا با مشکلات بسیاری تولید شده است، پس چیزهایی زیادی برای گفتن دارد تا ثابت کند از کالاهای مشابه خود بهتر است و چیزی متفاوت را ارائه می کند. این کاملا طبیعی است که شما به آن محصول (سرویس) افتخار می کنید و می خواهید که چیزی ناگفته باقی نماند. اما، واقعیت این است که اگر بخواهید خیلی مسائل را بیان کنید، مخاطبان شما و یا مشتریان بالقوه شما دیگر آن را گوش نمی دهند.
پیغام برند NIKE را به یاد بیاورید « Just Do It»- قدرتمند، ساده و مشخص. ممکن است فردی در این شرکت بخواهد خیلی چیزها بگوید مثلا « راه بروید، بدوید، دوچرخه سواری کنید، کوهنوردی کنید، اسکی کنید، شنا کنید و یا وزنه برداری کنید» اما چه کسی اینهمه را گوش می دهد؟ پس فقط در یک جمله کوتاه می گوید که « فقط این کار را انجام دهید» و می بینید که همین جمله چنین شهرت و درآمدی را برای او به ارمغان می آورد.
«هر جا که می خواهید باشید، او با شماست». پیغام ساده این است که شما می توانید هر جا که می خواهید بروید چون کارت اعتباری Visa را در کیف خود دارید. در واقع با این پیغام آنها آزادی و رهایی را به مخاطبان خود می فروشند. توجه داشته باشید که این پیغام هم ویژگیهای زیر را دارد – قدرتمند، شخصی و ساده.
برای انتقال پیامی ساده نیاز به شجاعت و مهارت است
مطمئن هستم که کسی که جمله ” ”Just do it شرکت Nike را برای اولین بار ساخت از این نگران بود که این شرکت آن را قبول نکند و یا برایش هیچ معنی و مفهومی نداشته باشد.
دلیل دیگری که ساده سازی پیغامی که میخواهیم منتقل کنیم را سخت می کند این است که معمولا پیامها پیچیده هستند. سوال اینجاست که ما با پیامی که نه تنها ساده باشد بلکه قابل باور و قابل اعتماد برای افراد هم باشد چطور وارد بازار شویم ؟ چه کلمات و تصاویری باید به کاربرده شود که پیغام را قابل فهم و ساده نماید؟
درست است که این مساله ای چالش برانگیز است اما اگر بخواهید که افراد به شما گوش بسپارند، شما باید راهی را پیدا کنید که اصل سادگی را در پیغامی که می خواهید منتقل کنید.
دیدگاهتان را بنویسید