بیزینس کوچینگ چیست؟

بیزینس کوچینگ چیست؟

دیگه از گرگ های بازار نترس، ما حامیت هستیم

دانلود
0
جلسه
0
ویدئو
0
پادکست

چرا به بیزینس کوچ نیاز داریم؟ چه زمانی به بیزینس کوچینگ نیاز داریم؟ چطور یک بیزینس کوچ موفق شویم؟ مهارت های نرم لازم برای موفقیت در بیزینس کوچینگ مهارت های نرم لازم برای موفقیت در بیزینس کوچینگ نقش بیزینس کوچینگ در کسب و کار کوچ (Coach) کیست؟ انواع بیزینس کوچینگ و اصول راه‌اندازی کسب‌وکار جدید در این مقاله از آرال شهر معرفی می شود.

کوچینگ و بیزنس کوچ

بیاید از یه قدم عقب تر شروع کنیم

تو عالم کسب و کار که گرگ با درجات مختلف رو به روی آدمی میاد، بشر اومد یه بشر پلاس رو پیدا کرد که بهش مشورت بده تا تو بازار خورده نشه. این بشر پلاس شد مشاور و کارش شد اینکه تو یه جلسه یا یه مقطع مثل پروژه یا شروع به کار بیزنس، به شما بهترین پیشنهاد رو میده و مسیر انجام این کار درست رو براتون ترسیم میکنه. مشاوره دارایی ارزشمندی برای کسب و کار محسوب میشه چون از تجربه کردن و آزمون و خطا جلوگیری می کنه. شما واقعا راه ده ساله رو یک شبه می رید؛ نگاهی که با سال ها فعالیت تو یه حوزه به دست میارید رو همین امروز با دوربین شکاری مشاوره می ببینید.

مشاور راه امن آموزش دیدن رو طی کرده و الان توانمندی آنالیز و انتخاب درست رو داره. این راه امن برای مدیران هم بازه. زیر و بم مدیریت کسب و کار رو از استاد که دانش مدیریتی داره یاد بگیرید، با عنصر تجربه ترکیب کنید و به فرمول مدیریت حرفه ای برسید. آموزش اسلحه ایه که همیشه همراهتونه ولی باید مستمرا نشونه گیری رو تمرین کنید تا دقیق بمونه و سلاحتون رو با اسلحه های دیگه ی بازار مقایسه کنید که از رده خارج نشده باشه. مشاوره مثل لوله ی پرتاب توپه که انفجار هیجان انگیز و اساسی تو بیزنس ایجاد میکنه اما شما نمیتونی توپ رو به کمرت ببندی و همیشه همراهت داشته باشی.

و کوچ جمع دو عامل آموزش و تجربه ست.

کوچ کسب و کار چیه؟

کوچ با دو مفهوم آموزگار و مشاور متفاوته. کوچ مربیه؛ مربی، استادِ آموزش فوتبال نیست. داورِ زمین و آنالیزور بازی هم نیست. خودش هم گل نمیزنه ولی، سال ها از اساتید مختلف آموزش فوتبال دیده، بازی کرده، زمین و حرکات بازیکنا رو میشناسه و به تکنیک ها و خطاها اشراف کامل داره. مربی کنار زمین به بازیکن میگه با توپی که به دست آورده، بازیکن حریف، هم تیمی و موقعیت های خوب و بدی که براش ایجاد میشه چکار کنه. چون مربی از داخل زمین خبر داره و بازی رو از بیرون می بینه.

کوچ یا مربی کسب و کار، کارآفرینیه که گلای خوبی زده و الان میخواد دانش و تجربه‌ش رو به بقیه ی کارآفرینا منتقل کنه تا بهترین بازیشون رو بکنن.

تک سطریش اینه که کوچ، به شما کمک میکنه متناسب ترین استراتژی رو انتخاب کنید، منطقی ترین تصمیم ممکن رو بگیرید و از کم خطرترین، نزدیکترین و بی دردسرترین راه برید و این دقیقا همون چیزیه که شما و تیمتون بهش نیاز دارید. کوچ لحظه ای که کسب و کار رو به زوال رفته نمیاد معجزه کنه. معجزه ی مربی اینه که نمیذاره تیم شما به فرسودگی و شکست نزدیک بشه.

جناب مستطاب اریک اشمیت، از 2001 تا 2011 مدیرعامل گوگل بوده و بازنشسته شده. ایشون با این گردن کلفت 15 سال، هر روز با یه مربی کسب و کار جلسه داشته حتی وقتی که سال 2004 میلیاردر میشه باز هم بیخیال کوچ نشده. مثال های بیشتر با قطر گردن های مختلف هست مثل اوباما و بنت. ولی شما اینجا نیومدید تاریخچه بخونید، پس بریم کوچ رو زیر و رو کنیم.

انواع مختلف کوچینگ کسب و کار چیست؟

قبل از غواصی و انتخاب یک مربی، ایده خوبی است که انواع مختلف مربیان کسب و کار حضوری و آنلاین را در نظر بگیرید تا بهترین مربی را پیدا کنید. در حالی که می توانید یک مربی کسب و کار گسترده را انتخاب کنید، بسته به نقاط قوت و الزامات سازمانی گزینه های خاص تری نیز وجود دارد.

 

چند مدل کوچینگ داریم یا چی؟

چند مدل کوچینگ داریم و یک ولی که در آخر عرض می کنم.

 

  • کوچینگ اجرایی

به شما کمک می کنه تا کسب و کارتون رو توسعه بدید. راه هایی پیدا می کنه تا یه قدم عقب تر بیاید. کارهای کمتری رو مستقیما انجام بدید و با یک دید جامع به کل کسب و کار، روی یه مورد جدید و بزرگ تمرکز کنید. کوچ اجرایی تفکر انتقادی داره، به بهره وری شخصی شما کمک می کنه و هدف اینه که ارتباط شما و کوچ نهایتا خروجی ملموس داشته باشه. فارسیش میشه اینکه کمک می کنه تا شما بتونید یه کار گنده رو شروع و روش تمرکز کنید و از امور روزانه سازمان فاصله بگیرید.

  • کوچینگ رهبری

اعضای سازمان شما، پاروزن های کشتی هستن. درسته طوفان و دزد دریایی بی شرف و انبار زیر عرشه تمرکز شما رو میگیرن ولی اگر پاروزن ها انگیزه نداشته باشن یا حس کنن دیده نمیشن، خوشبینانه‌ش اینه که کشتی هرگز به مقصد نمیرسه و واقع بینانه این که غرق میشه. کوچ رهبری میاد تا به شما تو حکومت بر قلب پرسنل سازمانتون کمک کنه. تو این روش، مربی در کنار شما ست تا اولویت های سازمانتون رو تعیین کنید، پروژه ها رو مدیریت کنید و در عین حال پاروزن ها رو رهبری کنید تا کشتی از مسیر اصلی خارج نشه..

  • کوچینگ عملکرد

مربی تو این روش مثل فانوس دریایی هر بار نور رو روی یک مورد خاص تو سازمان میندازه. کوچینگ عملکرد، روی اهداف کوتاه مدت تمرکز میکنه و خروجی فوری میده. همراهی کوچ عملکرد نهایتا به شما کمک می کنه تا مستمرا عملکرد سازمان رو کنترل و بهترش کنید.

  • کوچینگ مهارت

تو بازاری که هر لحظه در حال تغییره، یادگیری و استفاده سریع از مهارت های جدید، واسه مدیر، خود نون شبه. مربی مهارت کمک می کنه تا شما به نقاط قوت و ضعف و تصمیم های گذشته درست تر نگاه کنید و به جای اینکه خودتون رو محدود کنید تا مبادا قدم اشتباهی بردارید، مهارت های لازم رو سریع یاد بگیرید.

 

مزایای کوچینگ برای مشاغل کوچک و متوسط

  • کارآفرینی و ریسک، همزاد همن. کوچ همراه شما ست تا ریسک تصمیم گیری هاتون به حداقل ممکن برسه.
  • کوچ با شما رودروایستی نداره؛ ضعف ها و شکاف هایی که دانش و کاراکتر مدیر داره با ذره بین کوچینگ پیا میشه و مربی همراهتونه تا این ضعف ها رو برطرف و به قوت تبدیل کنید. نتیجه نهایی این مسیر، خودآگاهیه.
  • کسب و کار بر مدار طرز فکر مدیر میچرخه. اگر ذهن مدیر به‌روز  نشه، سازمان با هر سرمایه و منابعی محکوم به فنا ست. یه ذهنیت مثبت و رشد محور، بهترین دارایی یه مدیره و اگر دارید به این فکر می کنید که نه ما یه عمر همینجوری کار کردیم و همینجوری موندیم دیگه نمیشه تغییرش داد؛ باید باهاتون مخالفت کنم. تکرار، باعث ایجاد این عادات کهنه شده و تکرار هم می تونه عادات تازه و زنده رو جایگزینش کنه. کوچ به الگو شدن این عادت های خوب کمک می کنه و با همراهیش، مدیریت موثرتری خواهید داششت.
  • مدیر مسولیت داره و اپراتور شرح وظایف. مدیر، سازمانش رو از بحران نجات میده و اپراتور تو بحران فقط پناه میگیره. شما انتخاب کردید که مدیر باشید و مسولیت کل کسب و کار رو بپذیرید. درواقع شما همه سازمان رو حمایت می کنید تا بهترین عملکرد رو داشته باشن و کوچ دقیقا همین کار رو برای شما انجام میده.
  • Kpi نویسی یا تعیین شاخص هایی کلیدی کسب و کار که معرف حضورتون هست. کوچ به شما کمک میکنه تا این شاخص ها رو به درستی تعیین کنید و کسب و کارتون رو بر همین اساس ارزیابی می کنه تا مطمئن بشه از ابزار مناسب و در جهت درست برای رسیدن به هدف مشخص شده استفاده می کنید.
  • شما نیاز ندارید کسی بهتون بگه هیچ کس همه چیزدان نیست حتی گوگل. شما متخصص حوزه فعالیت خودتون هستید و می دونید تصمیم گیری بر اساس دانش و تخصص چقدر کم خطرتر و بی ضررتر از آزمون و خطا کردنه. کوچ، متخصص مدیریت کسب و کاره و میاد تا شما تصمیم تخصصی بگیرید و زمان و هزینه صرف آزمون و خطا نکنید.

 

و بریم بر سر اون “ولی” که بالاتر گفتم

این مواردی که عرض کردم همه آن چیزیه که تو دنیای اطرافمون بهش میگن کوچ. ولی قضیه اینه که شما نمی دونید چه روزی به کوچ نیازدارید. یک کارآفرین هر روز داره تصمیم می گیره و تو برنامه روزانه‌ش ننوشته دوشنبه یه تصمیم پیچیده داری. گاهی میتونی تصمیم بگیری ولی نمیدونی چقدر ریسک داره برات. و گاهی نیازه پیامدهای تصمیمی که گرفته شده و اجرا کردی رو بررسی کنی که سازمان نره تو خاکی. گاهی پیچ جاده ای که توش هستید خیلی تنده و نیازه یه راننده کاربلد دیگه هم دستشو بندازه تو فرمون و کمک کنه گردنه رو رد کنید. اینا کار یه کوچ حرفه ای. کوچ حرفه ای مدیریه که مدیریت کرده. کارآفرینیه که کسب و کار خلق کرده و مشاوریه که تجربه های واقعی داره و میدونه پشت این پیچ دره ست یا جاده اصلی. هدفه شما از کوچینگ قطعا کمتر کردن هزینه هاست و بیشتر کردن فرصت های سودآور. پنل کوچینگ آرال برای کوتاه کردن راه سازمان شما به تصمیم های درسته.

فقط یک تصمیم درست دقیقا همون چیزیه که برای مدیرعامل کافیه. تو پنل کوچینگ شما میتونید مستقیم با دکتر افشین گلستان در ارتباط باشید.

سوالاتتون رو متنی یا صوتی براشون بفرستید و بین یک تا بیست و چهار ساعت بعد جواب رو دریافت کنید. تو پنل KBC هر هفته پادکست تحلیل عملکرد سازمانتون رو دریافت می کنید و علاوه بر اینکه جواب مشاوره ها رو از آقای دکتر می گیرید می تونید نظارت و آنالیز ایشون روی مسیر پیاده سازی تصمیم رو ماهانه یا هفتگی داشته باشید. پنل کوچینگ برای نیاز مدیران به تصمیم درست در همه ی لحظات طراحی شده تا انرژی شما و سازمانتون صرف خلق ثروت و رشد کسب و کار بشه و نه دغدغه ی ریسک انتخاب ها. تو پنل کوچینگ کیمیاگران، تعداد سوالات نامحدوده، درست به اندازه ی فرصت های پیش روی شما.

 

توی چه حوزه هایی می تونم از دکتر گلستان، کمک بگیرم؟

کوچینگ برند: خلق و مدیریت برند، ایجاد هویت بصری برند، شخصیت پردازی برند، برجستگی های برند، امور قانونی ثبت برند، بازاریابی، تدوین استراتژی های برند و بازاریابی، تحلیل رفتار مصرف کننده(مشتری)، مدل سازی کسب و کار، ایجاد شخصیت دیجیتال برند، امور گرافیکی و زیبایی شناسی برند، بسته بندی محصولات و...

کوچینگ تبلیغات: تبلیغات، انواع تبلیغات ATL-TTL-BTL، طراحی کمپین های تبلیغاتی، دیجیتال مارکتینگ،مدیریت شبکه های اجتماعی، تبلیغات آنلاین، سلبریتی مارکتینگ، اینفلوئنسر مارکتینگ، تبلیغات محیطی، تدوین بودجه تبلیغاتی، آگهی نویسی، و...

کوچینگ فروش: انواع کمپین های فروش، سیستم سازی در فروش، تیم سازی فروش، انواع شیوه های قیمت گذاری و مدل سازی تخفیف، تعیین پورسانت های فروش، انواع فروش فروشگاهی، فروش آنلاین، سیستم های پخش سرد و گرم و...

کوچینگ رهبری:مدیریت، رهبری، استخدام، مدیریت منابع انسانی، تدوین چارت سازمانی، مسائل هیات مدیره،  هدف گذاری، برنامه‌ریزی، مذاکرات تجاری و...

کوچینگ سیستم سازی: تدوین چشم انداز، برنامه ریزی استراتژیک، سیستم سازی، فرآیندنویسی، مکانیزه نمودن فرآیندهای سازمانی و...

کوچینگ مالی:  انبارداری، حسابداری، مالی، مدیریت ریسک، کنترل های مالی، کدینگ حسابداری، گزارشات مالی، بستن حساب های پایان سال، مدل سازی امور مالیاتی و... 

کوچینگ استارتاپ: ایجاد و سودآوری استارتاپ ها، شیوه های توسعه، راه اندازی و مدیریت وبسایت از نگاه نرم افزاری و مدیریتی، مباحث هاستینگ و سرور و ... برای افزایش امنیت داده ها، مسائل زیر ساختی و نرم افزاری، IT و…

کوچینگ ثروت: کارآفرینی، راه اندازی و توسعه کسب و کار، سرمایه گذاری، شراکت، توسعه شعب، فرانچایزینگ و...

موافقید یه سر به پنل کوچینگ بزنیم؟ لینک

نظرات کاربران:

به منظور ثبت دیدگاه وارد سایت شوید!

×